Salima AF Akui Selesa Berpoligami

salima

Salima AF Akui Selesa Berpoligami |Alhamdulillah hampir 3 bulan Salima AF menjadi isteri kepada pendakwah terkenal Ustaz Syed Abd Kadir Syed Hussin Aljoofre. Ternyata Salima meluahkan rasa bahagianya berpoligami.

Salima berkata :

Sering orang salah tafsir bahawa menjadi isteri muda mahu lebih perhatian tapi sepanjang tempoh perkahwinan kami, saya melihat suami saya seorang yang adil. Poligami ada hikmahnya, saya selesa dan menerima status saya sekarang. Perkahwinan ini mendidik saya menjadi seorang yang pandai bertolak ansur dan menghormati isteri pertama suami saya

Salima juga turut berkongsi detik-detik pertemuannya dengan suami tercinta. Agak menarik juga kisahnya. Kata Salima lagi:

Kami diperkenalkan oleh ustaz yang mengendalikan kelas Usrah Fitrah yang saya sertai. Pada mulanya saya takut sebab kami tidak pernah bertemu. Apabila dilamar, saya tidak menyatakan keputusan sebaliknya pulang ke rumah untuk memberitahu keluarga saya. Lucunya saya dan ayah mencari dulu biodatanya di internet.

Kemudian barulah saya letakkan syarat, kalau hendak mengahwini saya perlu ikut cara sebagai wanita muslimah. Tidak mahu kahwin lari dan dia telah membuktikan bahawa dia seorang lelaki budiman.

Suami saya seorang lelaki yang lembut tapi tegas. Sepanjang mengenalinya saya tidak pernah melihat dia marah. Kalau ada perkara yang tidak berkenan pun dia hanya tersenyum kemudian menegur secara berhemah.

Banyak perubahan yang dituntut untuk menjadi seorang isteri kepada ustaz dan saya melihat perkahwinan kami sebagai pemecah dinding yang memisahkan artis dan ulamak

Alhamdulillah. Semoga Salima AF berbahagia bersama suaminya serta madunya. Semoga tiada permalahan antara mereka. Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Komen Anda

Komen

Powered by Facebook Comments