Taufik Batisah – Awak Kat Mana

Taufik Batisah Awak Kat Mana
Taufik Batisah yang pernah menjadi juara program Singapore Idol musim pertama, kini sedang popular dengan single terbaharu bertajuk Awak Kat Mana.

“Lagu Awak Kat Mana itu bermula secara suka-suka sahaja di Instagram. Tidak sangka pula ia menjadi viral dan seterusnya memberi idea kepada saya untuk membikin sebuah lagu.

Alhamdulilah, lagu itu diterima ramai peminat di Singapura dan berharap perkara yang sama berlaku di Malaysia,”

Beliau baharu sahaja melancarkan album terbaharu berjudul Fique pada hujung September lalu di Singapura, dan amat berharap, album itu mampu mengharumkan namanya di Malaysia

Sehingga ke hari ini, Taufik telah menghasilkan lima buah album termasuk sebuah album berbahasa Inggeris dan sudah menggenggam 32 buah anugerah.

Bukan itu sahaja, lagu Menakluk Cinta yang terdapat dalam album tersebut juga, dipilih menjadi lagu tema drama bersiri Kasih Berbisik yang kini sedang hangat ditayangkan di kaca TV9.

“Dua tahun lalu, lagu saya yang berjudul Ikrar Kasih pernah menjadi lagu tema sebuah drama di TV9, kemudian lagu Seribu Tahun dendangan Imran Ajmain yang merupakan ciptaan saya bersama Imran juga popular di Malaysia.

Malangnya, nama saya kurang dikenali sebagai pencipta lagu, sebaliknya hanya penyanyi. Bahkan kerjaya nyanyian saya juga tidak begitu kukuh di Malaysia,”

Lirik Awak Kat Mana oleh Taufik Batisah

Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)

Awak kat mane, awak awak kat mane
Asyik awak kat mane macam budak darjah dua
Awak sudah kenapa sikit sikit nak call saya
Nanti bingit saya tinggalkan baru kepadan muka

Buat apa? Di mana? Ku selalu ditanya
Kau ni dah kenapa? Nak mengada-ngada
Ini bukan namanya manja
Meluat ku dibuatnya

You nak pergi mane? Dia bunyi lagi
I call you tak answer, nak dekat seribu kali
Kenapa selalu curiga
Sikit sikit dia mesti tanya di mana

Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)

Awak kat mana, awak awak kat mana
Aku di dalam studio rakam lagu lepak gila
Tak suka aku tak paksa, lagu ballad pun aku ada
Kau budak budak sudah dewasa, jangan nak mengada-ngada

Tak kira di mana pun aku berada
Dah macam orang gila dia bertanya
Awak dah kat mana, awak buat apa
Jadi begini jalan ceritanya (kau dengar ni)

Lain kali cuba berdikari
Beerti tak perlu call aku lagi
Cobalah kau fikir sendiri
Jangan sikit sikit pulak engkau tanya di mana

Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)

Assalamualaikum
Saya nak keluar studio ni
Dah selesai pun rakaman lagu ni
Saya nak tanya sikit ni
Meluat tak?
Awak kat mane?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Komen Anda

Komen

Powered by Facebook Comments