“Saya ingat lagi, dulu, menjadi pelawak bukan cita-cita saya pun. Tetapi ia telah menjadi sebahagian daripada mata pencarian untuk saya dan keluarga.”
Itu yang diperkatakan oleh Jepp (Sepahtu) atau nama sebenarnya Mohd Nadzri Zainal Abidin apabila pertama kali dinorbatkan sebagai Artis Lawak Lelaki Popular pada Anugerah Lawak Warna yang berlangsung di Istana Budaya.
Bagi beliau,
Bukan mudah untuk melalui dugaan dalam industri seni masakini. Tetapi beliau selalu mengingatkan diri ikut pesanan ayah jangan lupa diri dan hormat orang yang lebih tua daripada kita.
Dengan cara ini membuatkan kita lebih berjaga-jaga dan pada masa sama turut menyenangkan hati orang sekeliling.
Beliau berharap dengan pengiktirafan yang diberi oleh peminat-peminatnya, Beliau akan buat lebih baik daripada yang sekarang agar ia berbaloi dgn sokongan peminat-peminat.
Kemenangan ini membuatkan beliau lebih bersemangat dalam menambah baik lagi mutu lakonan komedinya.
Tinggalkan Komen Anda
Powered by Facebook Comments