Teater Hantu Rumah Mayat 23 – 25 Ogos 2013

Teater Hantu Rumah Mayat 23 – 25 Ogos 2013

Teater Hantu Rumah MayatPengarah teater Hantu Rumah Mayat,  Raja Azrey Raja Kamaruzzaman ingin mengangkat konsep seram komedi dan mewujudkan watak-watak hantu bagi menarik golongan muda.

Konsep seram komedi ini lebih ringan dan mudah difahami oleh golongan kanak-kanak dan remaja yang cuba mendekati teater.

Teater Hantu Rumah Mayat bakal dipentaskan pada 23 hingga 25 Ogos ini di Auditorium Menara Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ), Pandan Indah Ampang.

Tambahnya, sambutan menggalakkan pada pementasan Hantu Ketapang pada April lalu memberi semangat kepadanya untuk meneruskan genre tersebut.

Selain mengarah, kali ini Raja Azrey turut sama berlakon dengan memegang watak Mael di samping Shazli Cuit (Kumat), Abu Mamu (Razie Rashid) dan Opie Idayu (Rokiah).

ianya turut dibantuoleh  Lanun Resdong (Arwah), Boy Raja Lawak 7 (Koroner), Azmir Cuit (Pocong) pasti membuatkan teater ini berupaya menggamit kehadiran penonton.

Bagi memastikan naskhah ini lebih menarik, dia turut mengguna khidmat beberapa pelawak muda tanah air yang sudah biasa beraksi di pentas teater. Biarpun berskala agak kecil namun setiap pementasan yang dilakukan mempunyai pengikut tersendiri.

Hantu Rumah Mayat mengisahkan empat sahabat iaitu Kumat, Mael, Razie Rashid dan Rokiah yang terperangkap dalam bilik mayat pada waktu malam selepas menziarah jenazah rakan mereka.

Mereka ingin menggunakan masa terakhir ini untuk menatap wajah arwah sebelum dikebumikan. Semasa terperangkap, pelbagai dugaan dan kejadian aneh berlaku semasa mereka di dalam bilik mayat itu.

Di tambah pula dengan ego masing-masing yang sangat tinggi, mereka diganggu pelbagai jenis hantu. Namun mereka berjaya menepis semua usikan ini.

Pas masuk untuk menonton berharga RM10 boleh dibeli menerusi talian 010-6002123 (Ita) dan 018-3201979 (Atie).

Tinggalkan Komen Anda

Komen

Powered by Facebook Comments

Penulis blog hiburan Hye Bro! & gaya hidup sepenuh masa di Broframestone.com dan Social Media Influencer. 10 tahun terlibat dengan dunia hiburan sebagai Media & kini banyak luangkan masa dengan keluarga