Nazar Pak Majid Keliling Semenanjung Malaysia

Nazar Pak Majid Keliling Semenanjung Malaysia

THR Gegar berjalan bersama Pak Majid
Pak Majid atau nama sebenar, Abd Majid Abd Hamid merupakan seorang penyokong tegar pasukan Pahang yang telah bernazar untuk berjalan kaki mengelilingi semananjung Malaysia atas kemenangan pasukan bola sepak Pahang di perlawanan Piala Malaysia tempoh hari.

Para penyampai THR Gegar telah berkumpul di Tol Sungai Besi, Kuala Lumpur bagi menyambut kedatangan Pak Majid pada Khamis 13 November jam 10 pagi.

Kedatangan Pak Majid di sambut meriah oleh para penyampai THR Gegar dan juga penyokong-penyokong pasukan Pahang yang turut hadir memberikan sokongan kepada Pak Majid untuk meneruskan perjalananya.

Daripada Tol Sungai Besi, Pak Majid telah berjalan kaki di iringi oleh para penyampai THR Gegar ke studio Gegar yang bertempat di Astro, Bukit Jalil. Pak Majid dilihat sangat bersemangat berjalan sambil menyanyikan lagu sorakan negeri Pahang ‘Go Ale Ale’ bersama dengan para penyampai sepanjang perjalanan mereka.

Apabila ditanyakan tentang misinya untuk berjalan mengelilingi semenanjung negara, Pak Majid mengungkapkan rasa bersyukur kepada Allah S.W.A. kerana telah dikurniakan kesihatan dan kekuatan untuk meneruskan perjalanannya dan sekali gus menamatkan misi beliau.

“Antara halangan yang saya hadapi semasa perjalanan adalah keadaan cuaca hujan lebat yang agak menyukarkan perjalanan saya, tetapi saya turut berasa berterima kasih dan sangat berbesar hati kepada mereka yang memberikan sokongan kepada saya untuk meneruskan perjalanan ini”

Pak Majid telah menjadi tetamu istimewa THR Gegar yang mengadakan temu bual eksklusif bersamanya. Sebelum beliau meneruskan perjalananya.

Dijangkakan perjalanan Pak Majid untuk mengeliling seluruh semenanjung negara akan mengambil masa dalam lingkungan 60 hari. Diharapkan Pak Majid kekal bersemangat dan gigih dalam misinya untuk berjalan kaki mengelilingi semenanjung Malaysia.

Hogoh Pahang hogoh!

Tinggalkan Komen Anda

Komen

Powered by Facebook Comments

Penulis blog hiburan Hye Bro! & gaya hidup sepenuh masa di Broframestone.com dan Social Media Influencer. 10 tahun terlibat dengan dunia hiburan sebagai Media & kini banyak luangkan masa dengan keluarga