Alaa.. Bib bermula 12 Oktober di TV3

Alaa.. Bib bermula 12 Oktober di TV3

Tidak seorang pun dalam hidup ini yang tidak mahu hidup senang, tetapi tidak mudah untuk kita memperoleh kejayaan dan kekayaan. Hanya usaha dan kerajinan yang dapat membantu kita untuk mencapai sesuatu yang kita inginkan.

Tidak seperti Bibah, lakonan Nur Risteena dalam drama terbaharu berjudul Alaa… Bib di slot Iris bermula 12 Oktober ini, yang mahu menjadi kaya tanpa sebarang usaha.

Drama AlaaBib Tv3

Walaupun telah dinasihati oleh ibunya supaya menerima sahaja pekerjaan yang sedia ada tetapi kedegilan bibah untuk menginginkan perkerjaan yang boleh memberikannya gaji yang lumayan menyebabkan dia terus menganggur.

Suatu hari, Bibah mendapat poskad daripada London dan kiriman tersebut adalah daripada buah hatinya, Hakim. Hakim yang bakal pulang ke Malaysia membawa hajat yang besar, iaitu untuk meminang seorang gadis yang dikenalinya.

Poster AlaaBibBibah menyangkakan bahawa Hakim ingin meminangnya sehingga dia menolak lamaran Luqman (Ammar Titan) yang sangat menyukai Bibah. Lebih malang lagi, Bibah dikejutkan dengan kepulangan Hakim yang rupa-rupanya ingin meminta Bibah untuk menjadi pengapit bakal isterinya, seorang wanita yang dikenalinya di London.

Bibah kemudiannya bertemu semula dengan teman lamanya, Mira (Atikah Suhaime) yang sudah berubah menjadi lebih cantik dan kaya. Bibah mendapat tahu bahawa Mira menjadi kaya raya kerana dia telah berkahwin dengan seorang lelaki yang kaya. Mira mengajak Bibah untuk melakukan pelaburan.

Setelah dirayu-rayu oleh Bibah, ibunya meminjamkan wang sebanyak RM2, 000 untuk pelaburan yang sebenarnya ingin digunakan oleh Bibah untuk membeli baju baharu, alat solek dan perhiasan dengan satu tujuan, iaitu untuk memikat lelaki kaya.

Adakah strategi Bibah untuk mendapatkan lelaki kaya akan berjaya?

Jangan lupa saksikan rencana Bibah untuk menjadi kaya dalam drama Ala Bib setiap hari Isnin hingga Khamis jam 6.30 petang di slot Iris TV3. Alaa.. Bib turut dilakonkan oleh Iqram Dinzly, Syafiq Kyle, Sheila Mambo dan ramai lagi.

Anda juga boleh menonton drama ini secara eksklusif iaitu seminggu lebih di Tonton Premiere bermula 6 Oktober ini di www.tonton.com.my.

Tinggalkan Komen Anda

Komen

Powered by Facebook Comments

Penulis blog hiburan Hye Bro! & gaya hidup sepenuh masa di Broframestone.com dan Social Media Influencer. 10 tahun terlibat dengan dunia hiburan sebagai Media & kini banyak luangkan masa dengan keluarga