Drama Bersiri ‘Bodyguard’ di TV3

Drama Bersiri ‘Bodyguard’ di TV3

penonton Malaysia bakal disajikan dengan sebuah drama bersiri terbaharu yang bakal mengangkat kerjaya pengawal peribadi tetapi dari konteks tempatan.

Pengenalan kepada kerjaya ini yang kurang mendapat pendedahan menjadikan drama bersiri ‘Bodyguard’ yang bersiaran di TV3 mulai 2 Mac ini setiap Isnin hingga Rabu jam 10.00 malam, antara yang menarik untuk ditonton.

Bodyguard membariskan lima pelakon lelaki tampan bertubuh sasa iaitu Fattah Amin, Azrel Ismail, Idris Khan, Lan Siro dan Sabhi Saddi sebagai teraju utama. Malah bagi menjayakan lagi lakonan drama arahan Nuad Haji Othman ini, mereka telah dihantar untuk latihan intensif bagi mempersiapkan diri mereka untuk memegang watak ini.

Asas latihan menembak dan menunggang kuda adalah di antara kemahiran yang mereka pelajari ketika pembikinan drama ini. Malah Nuad Haji Othman yang juga merupakan seorang guru silat turut memberi tunjuk ajar dalam seni mempertahankan diri.

Bagi memastikan keberkesanan para pelakon ini menjiwai watak, mereka juga dilatih oleh Timbalan Presiden Pegawai Peribadi Malaysia, Encik Basri agar mereka benar-benar faham tentang tugas sebagai seorang pengawal peribadi.

Sinopsis Bodyguard

Drama Bersiri Bodyguard TV3Bodyguard mengisahkan lima orang jejaka Faris (Fattah Amin), Rayyan (Azrel Ismail), Daniel (Idris Khan) Rahul (Lan Siro) dan Basri (Sabhi Saddi) yang bekerja sebagai pengawal peribadi di sebuah agensi milik Nasha (Farahdhiya). Di dalam setiap episod, pelbagai cabaran terpaksa dihadapi oleh setiap bodyguard. .

Setiap seorang daripada mereka mempunyai kemahiran yang berbeza-beza. Faris ialah seorang pakar penembak. Azrel Ismail sebagai pakar taktik peperangan. Rahul dan Basri pula pakar dalam kombat dan medik. Manakala Daniel pakar perunding dan dalam bidang teknologi. Setiap watak akan diperkembangkan sepanjang 20 episod drama ini bersiaran.

Namun dalam melaksanakan tugas dan misi yang berisiko, lima orang pengawal ini bukan sahaja bakal bergelut dengan risiko profesion mereka tetapi juga konflik kehidupan peribadi mereka tersendiri. Malah soal cinta juga turut menjadi sebahagian daripada kisah ini apabila Nasha terperangkap dengan cinta segitiga bersama Faris dan Rayyan.

Selain lima watak utama, para penonton juga akan melihat kemunculan beberapa pelakon lain dan penampilan khas seperti Datuk Hattan, Adibah Yunus, Hafizul Kamal dan ramai lagi.

Apakah risiko yang bakal mereka hadapi? Bagaimanakah lima jejaka ini bakal menyempurnakan tugas mereka? Tonton drama bersiri Bodyguard yang bakal bersiaran di slot Aksi mulai 2 Mac 2016, setiap Isnin hingga Rabu, jam 10.00 malam secara eksklusif di TV3.

Untuk mendapatkan maklumat dan perkembangan terkini, penonton boleh melayari laman sesawang TV3 di www.tv3.com.my serta laman sosial Facebook, Instagram & Twitter @TV3Malaysia.

Selain itu, penonton yang terlepas menyaksikan drama ini boleh menontonnya menerusi portal Tonton di www.tonton.com.my.

Tinggalkan Komen Anda

Komen

Powered by Facebook Comments

Penulis blog hiburan Hye Bro! & gaya hidup sepenuh masa di Broframestone.com dan Social Media Influencer. 10 tahun terlibat dengan dunia hiburan sebagai Media & kini banyak luangkan masa dengan keluarga