Senarai Peserta, Hos & Juri Lawak Solo

Senarai Peserta, Hos & Juri Lawak Solo

Senarai Peserta Lawak Solo
Setelah berjaya melepasi sesi uji bakat yang telah diadakan di empat buah lokasi berbeza, sepuluh orang peserta telah dipilih bagi menyertai program komedi terbaharu Astro Warna iaitu ‘Lawak Solo’.

Lawak Solo merupakan sebuah program realiti komedi baharu di mana pihak Astro Warna ingin mencari pelapis untuk memeriahkan lagi dunia komedi solo ataupun stand-up comedy yang kini dilihat semakin mendapat perhatian di kalangan peminat komedi tanah air.

Para peserta juga akan dibimbing oleh barisan pelawak terkenal seperti Nabil Ahmad, Ebby Yus dan Douglas Lim.

Mereka bertiga ini bakal bertindak sebagai penasihat komedi dan akan bersama para peserta mengasah kemahiran berlawak masing-masing menerusi sesi pembelajaran khas yang diadakan pada setiap minggu.

Segala aktiviti dan pembelajaran para peserta ini akan disiarkan menerusi ‘Kapsul Lawak Solo’ setiap hari di saluran Astro Warna.

Senarai Peserta Lawak Solo

Sepuluh orang peserta lelaki yang telah berjaya melayakkan diri mereka untuk menyertai program Lawak Solo kali ialah :-

  1. DANIAL; [Mohamad Danial Bin Mohd Zaini 23, Pulau Pinang],
  2. MAD SABAH; [Achmad Bin Rusli 28, Sabah],
  3. NIZAM; [Mohd Nornizam Bin Mohd Yusof 35, Selangor],
  4. AG HAFIZ; [Mohd Hafiz Bin Abdul Ghani 31, Perak],
  5. AARON; [Aaron Aw Teik Hong 31, Kuala Lumpur],
  6. WAN GEGAU; [Mohd Saffuan Bin Samsudin 29, Melaka],
  7. KC NAZARI; [Ahmad Fadli Bin Mohd Nazari 33, Seremban],
  8. DINN (Dengerous); [Nor Hisyabudin Bin Bahar 31, Kedah],
  9. FIKRY; [Ahmad Fikry Bin Ahmad Ibrahim 22, Kedah],
  10. RIDZUAN; [Muhammad Ridzuan Bin Ahamad Hsbulah 22, Pahang].

Kesemua dari mereka bakal diadili dua juri tetap yang sememangnya punyai pengalaman luas dalam dunia komedi tempatan iaitu Dato’ AC Mizal dan juga Saiful Apek. Selain itu, seorang juri jemputan akan diundang setiap minggu bagi memeriahkan Lawak Solo.

Juara yang bakal dinobatkan pada minggu terakhir kelak akan menerima ganjaran wang tunai berjumlah RM 80,000.00 berserta trofi manakala naib juara dan tempat ketiga pula akan menerima habuan sebanyak RM 40,000.00 dan RM 20,000.00 berserta trofi.

Selain itu, wang saguhati sebanyak RM 10,000.00 juga turut menanti pemenang di tempat keempat.

Lawak Solo dijadualkan bersiaran selama lapan minggu akan mula menemui penonton secara langsung dari Studio Finas, Kompleks Merdeka FINAS pada setiap hari Jumaat, bermula 21 Oktober 2016, jam 10.00 malam dan boleh ditonton secara eksklusif menerusi Astro Warna (Saluran 132) dan tayangan serentak di Mustika HD (Saluran 134).

Tinggalkan Komen Anda

Komen

Powered by Facebook Comments

Penulis blog hiburan Hye Bro! & gaya hidup sepenuh masa di Broframestone.com dan Social Media Influencer. 10 tahun terlibat dengan dunia hiburan sebagai Media & kini banyak luangkan masa dengan keluarga

One thought on “Senarai Peserta, Hos & Juri Lawak Solo

Comments are closed.