Kalimah – Single Terbaru Amy Mastura

Kalimah – Single Terbaru Amy Mastura

Kalimah Amy Mastura
Puteri pop negara, Amy Mastura kini kembali dengan single terbaru berjudul ‘Kalimah’.

Penyanyi serba boleh yang pernah popular dengan lagu Sha Na Na ini bakal mewarnai industri muzik tanahair sekali lagi dengan lagu ciptaan sepenuhnya oleh komposer berbakat besar Ardiv Jauhari.

‘Kalimah’ merupakan sebuah lagu balada yang sememangnya sinonim dengan Amy Mastura. Melodinya diadun lebih bersahaja dan kedengaran matang sesuai dengan imej beliau sekarang.

Membawa maksud yang universal, liriknya menceritakan tentang kata-kata yang sering kita ucapkan dalam kehidupan seharian. Baik sesuatu luahan kata-kata itu, maka baiklah penerimaan orang di sekeliling.

Single ini mengenai apa yang kita ucapkan seharian. Sebutlah ayat-ayat yang positif kerana impaknya juga akan positif, tetapi apabila negatif maka buruklah ia kerana apa yang kita ungkapkan merupakan doa buat si penerima dan juga diri kita sendiri,” ujar Amy Mastura.

Menerusi lirik yang ringkas dengan melodi yang segar, pihak Sony Music Malaysia yakin bahawa single ini mampu menarik perhatian setiap lapisan penggemar muzik Malaysia dan bakal menjadi siulan.

Menurut Amy Mastura, dia sangat teruja dengan pembikinan single terbaru ini.

Saya sangat berpuas hati dengan terhasilnya single ini kerana sudah lama saya impikan lagu yang menggambarkan jiwa saya masakini. Walaupun kedengaran simple, namun ia membawa maksud yang mendalam dan saya harap setiap insan yang mendengarnya akan memberi kesan terhadap mereka,”.

Video muzik ‘Kalimah’ kini boleh ditonton di laman sesawang YouTube dan penonton pasti akan terpegun dengan keindahan alam semulajadi yang dipaparkan.

‘Kalimah’ boleh dimuat-turun di iTunes dan stream menerusi portal muzik terpilih antaranya Apple Music, Deezer, JOOX Music, KKBox, Raku, Spotify dan Yonder Music.

Tinggalkan Komen Anda

Komen

Powered by Facebook Comments

Penulis blog hiburan Hye Bro! & gaya hidup sepenuh masa di Broframestone.com dan Social Media Influencer. 10 tahun terlibat dengan dunia hiburan sebagai Media & kini banyak luangkan masa dengan keluarga