Kasut Bola Pink di Astro First Eksklusif Mulai 9 Mac 2017

Kasut Bola Pink di Astro First Eksklusif Mulai 9 Mac 2017

Kasut Bola Pink di Astro First Eksklusif Mulai 9 Mac 2017
Astro First Eksklusif (saluran 480) kini kembali dengan sebuah filem TV eksklusif untuk tayangan saluran Astro First Eksklusif; ‘Kasut Bola Pink’ pada bulan Mac ini.

Filem TV ini berkonsepkan hiburan ringan ini sarat dengan mesej-mesej kekeluargaan, kisah persahabatan serta turut menyelitkan elemen pendidikan yang boleh dimanfaatkan oleh para penonton terutamanya golongan sasaran iaitu generasi muda di antara umur 10 ke 16 tahun.

‘Kasut Bola Pink’ menampilkan dua orang bakat cilik yang lahir dari program pencarian bakat kanak-kanak, ‘Ceria Popstar’ iaitu Erissa dan Wafiy sebagai tonggak utama.

Ini merupakan gandingan sulung mereka dalam sebuah filem yang turut menampilkan nama-nama tersohor lain seperti Vanidah Imran, Jihan Muse, Afdlin Shauki, Bernie Chan, Tauke Jambu, Shidi Ishak dan ramai lagi.
Sinopsis Kasut Bola Pink

‘Kasut Bola Pink’ mengisahkan Nina (lakonan Erissa) yang berumur 12 tahun minat pada solekan dan merupakan seorang fashionista muda yang bakal mengalami sesuatu yang luar biasa apabila dia bertukar identiti dengan pemain bola sepak terbaik dan popular di sekolahnya iaitu Rafiq (lakonan Wafiy).

Pada suatu hari di petang yang hujan, kedua-dua ibu bapa Nina dan Rafiq lewat untuk menjemput mereka di sekolah.

Dalam pada kekalutan oleh kerana hujan yang terlampau lebat, bumbung perhentian bas tempat Nina dan Rafiq berteduh disambar petir dan kedua-dua mereka terkena kejutan elektrik.

Erissa dan Wafiy Tonggak Utama Kasut Bola PinkMereka pengsan. Selepas tersedar, mereka terkejut apabila mendapati mereka telah tertukar identiti.

Lebih merisaukan lagi apabila menyedari dalam masa dua minggu yang akan datang, kedua-dua Nina dan Rafiq mempunyai agenda penting iaitu pertandingan persembahan teater sekolah dan pemilihan pemain bola sepak untuk mewakili negeri.

Nina dan Rafiq bertungkus-lumus mencari jalan penyelesaian sehinggalah bertemu dengan seorang ahli saintis yang pelik tetapi sangat genius, Professor Latip Puzi @ Prof TipPu (lakonan Afdlin Shauki).

Ketika mencari jalan untuk kembali kepada keadaan sedia kala, Nina dan Rafiq mula memahami latar belakang kehidupan masing-masing.

Jika sebelum ini kedua-dua mereka dilihat sering menyakat sesama sendiri kerana merasakan diri masing-masing lebih hebat, kini mereka mula bertoleransi dan bertolak ansur di antara satu sama lain.

Namun begitu, ada beberapa ketika Nina dilihat seakan-akan suka menjadi seorang remaja lelaki sehingga berasa berat hati untuk bertukar semula ke diri lamanya. Nina mulai selesa dengan badan barunya, tapi Rafiq tidak.

Berjayakah Rafiq memujuk Nina untuk bertukar kembali ke badan masing-masing? Jika ya, bagaimana caranya? Siapa pula yang akan membantu mereka dalam misi ini?

Saksikan kesudahan ‘Kasut Bola Pink’ yang akan ditayangkan secara eksklusif di saluran Astro First Eksklusif, saluran 480 mulai 9 Mac 2017 dengan hanya RM15.90 (termasuk GST).

Tinggalkan Komen Anda

Komen

Powered by Facebook Comments

Penulis blog hiburan Hye Bro! & gaya hidup sepenuh masa di Broframestone.com dan Social Media Influencer. 10 tahun terlibat dengan dunia hiburan sebagai Media & kini banyak luangkan masa dengan keluarga