10 tahun Ruffedge Menyepi Tanpa Karya Terbaru

10 tahun Ruffedge Menyepi Tanpa Karya Terbaru

RUFFEDGE
Hampir 10 tahun menyepi tanpa karya terbaru, kumpulan Ruffedge kembali mewarnai arena muzik tempatan dengan single terbaru berjudul ‘Seperti Mereka’ pada Ogos tahun lepas.

Di zaman kegemilangan mereka, kumpulan yang dianggotai oleh Cat Farish, Azan, Zain, Mode, Sein dan Amir ini pernah popular menerusi lagu-lagu seperti Tipah Tertipu, Bila Rindu, Goyang, Khayalan, Da’ Bomb, Lemas dan banyak lagi.

Kumpulan yang mendukung genre R&B dan hip hop sejak awal kemunculan mereka pada tahun 1998 ini, tetap mengekalkan genre muzik yang sama dalam ‘Seperti Mereka’.

Lagu yang mengangkat tema cinta ini diberikan sentuhan muzik R&B soul seperti lagu hit mereka terdahulu Bila Rindu. Single pertama Ruffedge selepas 10 tahun ini merupakan hasil ciptaan penuh anggota kumpulan itu sendiri iaitu Azan Addin.

BACA : Ruffedge Nafi Minta Bayaran RM40,000 Untuk Satu Persembahan.

Video muzik rasmi ‘Seperti Mereka’ arahan Zalhilman Ismail ini sangat istimewa kerana ianya menayangkan bait-bait kenangan para pengantin yang telah melangsungkan perkahwinan sebelum ini.

Ruffedge telah mengumpulkan video-video perkahwinan dan pertunangan dengan cara mengadakan pertandingan di sosial media pada tahun lepas dan secara eksklusifnya ditayangkan di dalam video muzik rasmi ini.

Tinggalkan Komen Anda

Komen

Powered by Facebook Comments

Penulis blog hiburan Hye Bro! & gaya hidup sepenuh masa di Broframestone.com dan Social Media Influencer. 10 tahun terlibat dengan dunia hiburan sebagai Media & kini banyak luangkan masa dengan keluarga